• Omgeving
  Bergen biedt alles wat u kunt verwachten van een heerlijk verblijf.
  Of u nu houdt van de natuur, van het strand, het bos of het weidelandschap, het uitgaansleven met zijn winkeltjes, cafees en restaurants, alles is volop aanwezig.
  Ook kunnen liefhebbers van kunst en cultuur genieten in deze omgeving. Ga eens een dagje Kunst en Cultuur doen en bezoek dan het bekende museum Kranenburgh of de vele galleries die hun kunstschatten tentoonstellen.
  Maar denk ook aan de Ruinekerk waar lezingen en concerten worden gegeven, de Bergense boekhandel waar literaire avonden worden georganiseerd of in de zomerperiode de kunstmarkt. 

  Het eerste weekend in September geniet het dorp van Jazz and Sail en oktober kent elk jaar de onvolprezen Kunst10daagse.
  Zelfs bouwwerken van de Amsterdamse School ontbreken niet, met de huizen in park Meerwijk. Enthousiaste gidsen laten u historisch Bergen of de natuurlijke omgeving zien en beleven.

  Is de drukte van het bruisende dorp met zijn vele terrasjes even genoeg, dan is de stilte van bos, weide en strand te voet, op de fiets en met de auto vlakbij.

  Alkmaar heeft de Kaasmarkt, iedere vrijdag van 25 maart tot begin september. Dit is zeker de moeite waard om heen te gaan. 

  De VVV in Bergen vindt u in museum Kranenburgh, Hoflaan 26. 

 • Vervoer

  Vanuit Bergen gaat er ieder half uur een bus naar Alkmaar en vice versa. Kijk voor tijden op www.connexxion.nl
  De bus naar Bergen aan Zee is de buurtbus, dienstregeling lijn 410 en rijdt ieder half uur. Deze buurtbus rijdt van maandag t.m. zaterdag. Niet op zon- en feestdagen. In de periode 10 juli t.m. 20 augustus geldt een afwijkende dienstregeling. In deze periode rijdt ook lijn 6 van Connexxion op Bergen aan Zee.
  Vanuit Alkmaar kunt u met de trein naar Amsterdam, Haarlem of Hoorn. Allemaal zeer de moeite waard en een half uur vanaf Alkmaar. 
  De dienstregeling vindt u op www.ns.nl
  Fietsen en e-bikes kunt u huren aan het eind van de Karel de Grotelaan richting Ruinekerk, bij Busker. In het hoogseizoen geopend van maandagmiddag 13.00 uur t.m. zaterdag 17.00 uur. 

 • Boottochten

  Een dagje Texel is zeer de moeite waard. U rijdt met de auto richting Den Helder / Den Burg. Daar neemt u de boot naar Texel. Kijk voor recente vertrektijden op Teso.nl, de veerdienst tussen Texel en Den Helder. De boot vertrekt ieder uur, op het halve uur naar Texel. 

 • Markten

  In Bergen is iedere zaterdag een gezellige markt rond de Ruinekerk van ongeveer 10.00 tot 16.00 uur. Alkmaar heeft de bekende "Kaasmarkt" iedere vrijdag van 25 maart tot 2 september in 2016. zeker de moeite waard om heen te gaan! 
  Parkeren kunt u het beste in Overstadt, daar zijn voldoende parkeerplaatsen en via de brug over het kanaal loopt u zo de stad in.

  Op donderdagavond van 30 juni tot 1 septemer is er rond de Ruinekerk een kunstmarkt. zie hiervoor www.kunstmarktbergen.nl

 • Strand

  Het strand van Bergen aan Zee is 20 minuten fietsen. Met de auto bent u er binnen 10 minuten. Let u wel op, het is ook hier betaald parkeren. Het strand heeft allerlei strandpaviljoens alwaar u strandstoelen, windschermen e.d. kunt huren. Ook is er voldoende gelegenheid om lekker koffie te drinken, te eten etc. Voor actuele informatie zie www.BergenAanZee.com

  Met de fiets bent u ook zo bij het strand van Schoorl. 

 • Museum / VVV

  Museum Kranenburgh, culturele buitenplaats in Bergen, gelegen Hoflaan 26. Lopend langs de Ruinekerk, rechtdoor even het dorp uit! Ook met de auto te bereiken. 
  Zeer de moeite waard om te bezoeken. Tevens een VVV agentschap waar u terecht kunt voor wandelkaarten, plattegronden etc. 

  www.kranenburgh.nl

 • Restaurants

  Het centrum van Bergen heeft veel leuke restaurantjes, terrasjes etc. Om er een paar te noemen:
  Restaurant Onder de Linde; voor lekker en uitgebreid eten. Zeer goed! Prinsessenlaan 22. Zie ook www.restaurant-onderdelinde.nl Tel.nr. 072-5812108
  Restaurant de Ware Jacob; zeer goed! Jan Jacoblaan 3 Bergen. Tel.nr. 072-5894007
  Restaurant Fabels: gezellig eetcafe, reserveren niet mogelijk. Ligging achter de Ruinekerk!
  Restaurant Julie:goed en gezellig eetcafe. Breelaan 6. Reserveren: 072-5813065
  Restaurant Loetje: voor een goede biefstuk! midden in Bergen naast supermarkt Deen.
  Huis met de Pilaren: oudste restaurant van Bergen, authentieke sfeer en goed eten!

  Ietsje buiten het centrum bij de ingang naar de duinen, ligt Restaurant Bergen Binnen, heerlijk eten, mooi buitenterras. 10 minuten lopen en zeer de moeite waard!